BREAKING NEWS

Τούρτα σοκολάτας με βάση από καραμέλα





Μια υπέροχη τούρτα χωρίς παντεσπάνι αλλά με μια σκληρή καραμελένια βάση. Και η γέμιση; Απολαυστική σοκολάτα με άρωμα φρέσκιας βανίλιας.




ΛΙΚΑ

Κρέμα
750 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
3 κλωναράκια βανίλιας
150 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
80 γρ. ζάχαρη
6 τεμ. κρόκοι αυγών
15 γρ. φύλλα ζελατίνας (δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)
Βάση
120 γρ. βούτυρο αγελάδας
180 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
180 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι για όλες τι χρήσεις
150 γρ. φουντούκια, ψιλοκομμένα

α κρυώσει για 4 ώρες περίπου.

Βάση
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και τα φουντούκια ανακατεύοντας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα δίνοντάς του στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 30 εκ. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τη βάση να κρυώσει λίγο, αλλά να παραμένει η καραμέλα μαλακή. Τότε την ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τη βάζουμε σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 28 εκ., πιέζοντας την στα πλαϊνά ώστε να εφαρμόσει στα τοιχώματα. Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να σκληρύνει και να σταθεροποιηθεί το σχήμα της και την ξεφορμάρουμε.

Συναρμολόγηση
Βγάζουμε το τσέρκι με την κρέμα από το ψυγείο και το ζεσταίνουμε ελαφρώς με ένα πιστολάκι για τα μαλλιά ή με ένα φλόγιστρο, ώστε να το αφαιρέσουμε με ευκολία. Μεταφέρουμε προσεκτικά την κρέμα μέσα στο «καλάθι» από καραμέλα που έχουμε φτιάξει ως βάση και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.

steliosparliaros.gr 

Δημοσίευση σχολίου