BREAKING NEWS

Η νέα πλατφόρμα μετακίνησης MaaS θα αλλάξει την ζωή μας

Mobility as a Service


Μία επαναστατική πλατφόρμα μετακίνησης που θα αλλάξει τον τρόπο ζωής μας έρχεται σταδιακά να μεταβάλλει την καθημερινότητά μας, και αφορά την υπηρεσία MaaS δηλαδή το Mobility As a Service που ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο ποιο μέσο πρέπει να πάρεις και πότε προτού βγεις από το σπίτι σου, ώστε να φθάσεις ακριβώς στο προορισμό σου και να είσαι στην ώρα σου σε ένα ραντεβού.

Για παράδειγμα, θα μπορείτε με ένα κοινόχρηστο ηλεκτροκίνητο όχημα που βρίσκεται παρκαρισμένο σχεδόν έξω από την πόρτα σας να προσεγγίσετε τη στάση του μετρό, δύο λεπτά πριν φθάσει ο συρμός. Στην έξοδο από τον σταθμό θα υπάρχει στάση από όπου σε ένα λεπτό περνάει δημοτικό λεωφορείο που θα σας αφήσει ακριβώς στον προορισμό σας. Την προηγούμενη ημέρα είχατε μετακινηθεί προς τον προαστιακό και στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής σας, με ενοικιαζόμενα οχήματα, παρκαρισμένα δίπλα σας. Και στις δύο περιπτώσεις ο χρόνος μετακίνησης ήταν μικρότερος από τον εκτιμώμενο με Ι.Χ., και δεν χρειάστηκε ούτε μία φορά να βάλετε το χέρι στην τσέπη. Η πληρωμή για τη μετακίνησή σας έγινε μέσω της κάρτας σας, αυτόματα από την πλατφόρμα ΜaaS.

Πρόκειται για μια ολιστική προσέγγιση της κινητικότητας, την οποία έχει επεξεργαστεί ο δρ Αγγελος Αμδίτης, ιδρυτής της ερευνητικής ομάδας I-SENSE και διευθυντής Ερευνας του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του ΕΜΠ, πρόεδρος του ERTICO-ITS Europe, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών, και επιστημονικός υπεύθυνος σε περισσότερα από 150 ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα.


( newsandlife.gr)


Δημοσίευση σχολίου