BREAKING NEWS

Τραμπ: «Antifa ήταν οι εισβολείς στο Καπιτώλιο!»

 


Πρόκειται για έναν ισχυρισμό που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στις ΗΠΑ.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε κατ’ ιδίαν ότι μέλη του αριστερού αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («Antifa people»), όχι οπαδοί του, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη αποκαλύπτει ο ιστότοπος Axios.

Αντιμέτωπος με δεύτερη διαδικασία παραπομπής του, που πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του, ο Τραμπ πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων, τον Κέβιν Μακάρθι, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο και μια δεύτερη πηγή ενημερωμένη για τη συνομιλία.

Σύμφωνα με τον Axios, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει: αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αριστερού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας «ξέρω. Ήμουν εκεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος και Ρεπουμπλικάνοι σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το  ευρύ και γενικά στερούμενο κεντρική ηγεσία  αμερικανικό αριστερό κίνημα.


Δημοσίευση σχολίου