BREAKING NEWS

Εφαρμογή θα καταλαβαίνει την ψυχολογική μας κατάσταση και θα προτείνει μουσική

 


Πριν πατήσουμε το play στο Spotify, θα το πατάει πρώτα εκείνο,


θα μας «ακούει», θα αναλύει την ψυχολογική κατάστασή μας και θα μας προτείνει την ανάλογη μουσική, σύμφωνα με μια νέα πατέντα που κατοχύρωσε η διαδικτυακή πλατφόρμα.

Το Spotify, η δημοφιλέστερη διαδικτυακή πλατφόρμα μουσικής, έχει κατοχυρώσει μια πατέντα που του επιτρέπει να παρακολουθεί την ομιλία των χρηστών, ακόμα και τον θόρυβο στο παρασκήνιο, προκειμένου να ελέγξει τη συναισθηματική κατάστασή μας και έτσι να μας προτείνει το κατάλληλο soundtrack.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πατέντα θα του επιτρέψει να χρησιμοποιεί αναγνώριση ομιλίας και ανάλυση ήχου για να αξιολογήσει τα δημογραφικά χαρακτηριστικά ενός χρήστη, να καθορίσει τη συναισθηματική του κατάσταση και να τσεκάρει την τοποθεσία του.

Οι πληροφορίες θα χρησιμοποιηθούν -τουλάχιστον υποθετικά- για την επιλογή του τέλειου τραγουδιού για αναπαραγωγή χωρίς να απαιτείται η συνειδητή εισαγωγή δεδομένων από τον ακροατή, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Music Business Worldwide που αναρτήθηκε την Τετάρτη (27/01).

Το Spotify υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την αυτόματη εκτέλεση αυτών των λειτουργιών, τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά του χορηγήθηκε μόλις αυτόν τον μήνα.

Με την αναγνώριση ομιλίας, η εφαρμογή όχι μόνο θα μπορεί να εντοπίσει την ηλικία, το φύλο και άλλα δημογραφικά βασικά στοιχεία του χρήστη, αλλά θα αναλύει τη φωνή του, όπως «τον τονισμό, το άγχος, τον ρυθμό και άλλα στοιχεία» προκειμένου να προσδιορίσει τη συναισθηματική κατάστασή του.

Το πρόσφατα -κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- σύστημα εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης θα αντιδρά στο επιλεγμένο τραγούδι, αναζητώντας «θετικά μεταδεδομένα» μηνύματα προκειμένου να τελειοποιήσει τον αλγόριθμο και θα λαμβάνονται υπόψιν, ακόμα, το ιστορικό ακρόασης και αξιολόγησης, καθώς και το ιστορικό των φίλων του χρήστη.

Ωστόσο, δεν εξηγείται βάσει ποιων συναισθημάτων θα ενθαρρύνεται ή θα αποτρέπεται ο χρήστης από τις προτάσεις του Spotify.

Δημοσίευση σχολίου