BREAKING NEWS

Αλλαγή ώρας : Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

 


H άνοιξη έχει ήδη μπει και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας μια ώρα μπροστά.


Ειδικότερα, η αλλαγή ώρας για το 2021 θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαρτίου, στις 4 π.μ. τα ξημερώματα.

Αυτό ωστόσο που πολλοί αναρωτιούνται είναι αν θα είναι και η τελευταία φορά που θα πραγματοποιηθεί η αλλαγή ώρας καθώς το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ώρα
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαρτίου 2019, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021. Το Συμβούλιο της ΕΕ ωστόσο δεν έχει οριστικοποιήσει τη θέση του καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει παγώσει τα πάντα.

Υπογραμμίζεται ότι το μέτρο της αλλαγής της ώρας έχει ως βασικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.


(Iefimerida)

Δημοσίευση σχολίου