BREAKING NEWS

Η Αυστρία η πρώτη χώρα της Ευρώπης σε νέο καθολικό lockdown : Yποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους από τον Φεβρουάριο

 



Καθολικό lockdown διάρκειας δέκα ημερών με αφετηρία από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε την Παρασκευή στην Αυστρία.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει από τη Δευτέρα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδέχομενο να παραταθεί για διάστημα έως και 20 ημερών.

Ο Σάλενμπεργκ εξήγγειλε, παράλληλα, και την επιβολή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για όλους, το οποίο πρόκειται να ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.

«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα», σημείωσε, εξηγώντας την απόφασή του.

«Υποκινούμενοι από ριζοσπαστικούς αντιεμβολιαστές και σαθρές, ψευδείς ειδήσεις», πολύ λίγοι έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για επίθεση στο σύστημα υγείας μας», τόνισε ο αυστριακός Καγκελάριος.

«Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει».

Υπενθυμίζεται πως οι περίπου δύο εκατομμύρια ανεμβολίαστοι πολίτες βρίσκονταν ήδη σε lockdown, ωστόσο τα ανησυχητικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας οδήγησαν στη λήψη νέων αυστηρότερων μέτρων.

«Χτυπημένη» από το τέταρτο κύμα της πανδημίας, η Αυστρία είναι αντιμέτωπη με περισσότερες από 1.000 νέες μολύνσεις ανα 100.000 πολίτες.

dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου