BREAKING NEWS

Επίδομα θέρμανσης: Πότε πληρώνονται οι περσινοί δικαιούχοι – Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις

 


Η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης θα «ανοίξει τον χορό» τον πληρωμών μέσα στον Δεκέμβριο και πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Η δυνατότητα για αιτήσεις στην πλατφόρμα «myΘέρμανση» από τους περσινούς δικαιούχους ολοκληρώθηκε την 30ή Νοεμβρίου και μέσα στις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες οι πληρωμές. Συγκεκριμένα, η προκαταβολή στους 700.000 και πλέον δικαιούχους είναι προγραμματισμένη να δοθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Όσοι πρόλαβαν να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις, έχουν ακόμη μια ευκαιρία για να πληρωθούν την προκαταβολή εντός του μήνα.



Η προθεσμία αυτή εκπνέει στις 15 Δεκεμβρίου και αφορά και τους νέους δικαιούχους, αυτούς δηλαδή που εφέτος θα λάβουν επίδομα για πρώτη φορά, είτε λόγω της διεύρυνσης των κριτηρίων (περιουσιακών, εισοδηματικών), είτε λόγω του ότι στους δικαιούχους θα περιληφθούν και εκείνοι που χρησιμοποιούν ως καύσιμη ύλη και άλλες κατηγορίες (π.χ. φυσικό αέριο).

Αναλυτικά οι προθεσμίες

Υποβολή αίτησης μέχρι τις 15.12.2021
Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022
Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μαΐου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022
Η διαδικασία για την υποβολή αίτησης

Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
Επιλέγω είδος καυσίμου
Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής ρεύματος
Επιλέγω οικισμό *
Συμπληρώνω τα τμ της κατοικίας

Συμπληρώνω τον IBAN στο myAADE


Δημοσίευση σχολίου