BREAKING NEWS

Έξυπνο βραχιολάκι εντοπίζει την υπέρταση

 


Τα τελευταία χρόνια κάνουν την εμφάνιση τους διαφόρων ειδών συσκευές που ανήκουν στην κατηγορία των φορετών gadgets τα οποία παρακολουθούν ζωτικές λειτουργίες των κατόχων τους και κάνουν διαφόρων ειδών μετρήσεις που σχετίζονται με την φυσική και οργανική κατάσταση τους.

Η εταιρεία Aktiia που εδρεύει στην Ελβετία παρουσίασε μια νέα συσκευή αυτού του είδους. Πρόκειται για ένα βραχιολάκι που παρακολουθεί σε 24ωρη βάση την αρτηριακή πίεση του ατόμου που το φοράει. Η συσκευή κάνει συνεχώς μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και δεν βασίζεται σε επεξεργασία δεδομένων με κάποιο λογισμικό. Η συνεχής μέτρηση σε πραγματικό χρόνο θεωρείται πιο αξιόπιστη διαδικασία για την εξαγωγή συμπερασμάτων αναφορικά με την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου.

Το βραχιόλι μετρά την αρτηριακή πίεση ακόμη και όταν κάποιος κοιμάται και έτσι αν το χρησιμοποιεί κάποιος που αντιμετωπίζει προβλήματα με την πίεση του θα μπορούν οι γιατροί που τον παρακολουθούν να διαπιστώσουν αν η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει λειτουργεί ή αν χρειάζεται να κάνει κάποιες αλλαγές στον τρόπο της ζωής του οι οποίες θα βοηθήσουν στην βελτίωση του προβλήματος υγείας του. Όπως όλες οι παρόμοιες συσκευές το βραχιολάκι συνδέεται μέσω σχετικής εφαρμογής με κινητό τηλέφωνο στο οποίο μεταδίδει τα δεδομένα που καταγράφει.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την καρδιαγγειακή υγεία των ασθενών παρέχοντας σε αυτούς και τους γιατρούς τους στοιχεία που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση των μοτίβων της αρτηριακής πίεσης των ασθενών» αναφέρει η εταιρεία. Το βραχιολάκι που κοστίζει περίπου 240 ευρώ είναι ιατρικά πιστοποιημένο και έχει λάβει έγκριση πώλησης σε επτά ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία. Μπορεί σύμφωνα με τους κατασκευαστές του να εντοπίζει έγκαιρα την παρουσία υπέρτασης και έτσι να προλαμβάνονται οι δυσάρεστες συνέπειες της όπως η πρόκληση εγκεφαλικών επεισοδίων. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από ένα δισ. άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπέρτασης και θεωρείται νούμερο ένα παράγοντας πρόωρων θανάτων στον κόσμο.



Δημοσίευση σχολίου