BREAKING NEWS

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα κινηθούν σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς

 


Ακινητοποιημένα λεωφορεία και τρόλεϊ


Η κακοκαιρία Ελπίδα σφυροκοπά την Ελλάδα αφήνοντας εδώ και πολλές ώρες εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό εκατοντάδες οδηγούς. Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό από τον αυτοκινητόδρομο.

Με προβλήματα αναμένεται να λειτουργήσουν τις πρώτες πρωινές ώρες τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εποπτικά συνεργεία της ΟΣΥ σε συνεργασία με την Τροχαία Αττικής κάνουν αυτοψίες από τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να επανεκτιμηθεί η κατάσταση για τη σταδιακή αποκατάσταση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού από τα οδικά μέσα, στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.


Προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς:

Στη γραμμή 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) από την έναρξη της κυκλοφορίας, τα δρομολόγια θα γίνονται στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και αντίστροφα.

Στις γραμμές 2&3 του Μετρό οι συρμοί θα κυκλοφορούν κανονικά από την έναρξη της λειτουργίας ενώ δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Οι συρμοί του Τραμ θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια τους και στις 2 γραμμές στις 8 το πρωί.

Λεωφορεία και τρόλεϊ, σύμφωνα με το OPEN, δεν θα κυκλοφορήσουν και ο Προαστιακός δεν θα κυκλοφορήσει μέχρι τις 12:00 (Πειραιάς – Αθήνα – Αεροδρόμιο, Κιάτο – Αεροδρόμιο, Αθήνα – Χαλκίδα).

Περισσότερες από 1.000 είναι οι κλήσεις που έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής εξαιτίας της κακοκαιρίας, με τις κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική να είναι πάνω από 500. Αναμένεται νέα ενημέρωση από την Πυροσβεστική σε λίγη ώρα.

Σε τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα – Καλαμπάκα / Καλαμπάκα – Αθήνα). Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο – Ολυμπία, Διακοπτό – Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα – Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα – Λάρισα – Βόλος, Έδεσσα – Φλώρινα, Θεσσαλονίκη – Σέρρες – Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά.

(newsbeast.gr)

Δημοσίευση σχολίου