BREAKING NEWS

Τα 3 λάθη σε αίτηση για δουλειά από απόσταση

 




Για όσους ψάχνουν αυτή την περίοδο δουλειά θα πρέπει να έχουν παρατηρήσει ότι ένα μεγάλο ποσοστό προσφέρεται εξ αποστάσεως, αλλάζοντας συνεπώς τον τρόπο αναζήτησης για θέση εργασίας. Η σύμβουλος καριέρας Τόνι Φράνα επισημαίνει για τον λόγο αυτό στο CNBC τα τρία μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος όταν στέλνει αιτήσεις για εξ αποστάσεως θέση εργασίας:


Κάνετε αίτηση για δουλειά εκτός της χώρας
Τουλάχιστον στην αμερικανική αγορά εργασίας το 95% των θέσεων που προσφέρονται από από απόσταση έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς. Αυτό όμως συμβαίνει γενικά, διότι υπάρχουν φορολογικές διαφορές σε κάθε περιοχή ή πόλη. Εάν δεν πληρούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί ενδέχεται να απορριφθείτε λόγω τυπικών κριτηρίων. Οφείλετε συνεπώς να ελέγξετε εξ αρχής τα γεωγραφικά κριτήρια που τίθενται από κάθε οργανισμό προτού μπείτε στην διαδικασία να στείλετε αίτηση.


Δεν βάζετε δεξιότητες κατάλληλες για τηλεργασία
Οι εργοδότες ψάχνουν για υποψηφίους που μπορούν να μάθουν γρήγορα τη δουλειά και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον τηλεργασίας. Δεξιότητες που εξυπηρετούν τέτοιου είδους απαιτήσεις είναι η καλή επικοινωνία, η οργάνωση και η καλή διαχείριση του χρόνου, τα οποία θα πρέπει να προβάλλονται σε μία αίτηση για δουλειά εξ αποστάσεως.

Διευρύνετε πολύ την αναζήτηση
Εάν ψάχνετε ενεργά για θέση εργασίας αυτή την περίοδο, τότε κατά πάσα πιθανότητα κάθεστε επί ώρες μπροστά στον υπολογιστή αναζητώντας και στέλνοντας το ίδιο βιογραφικό παντού. Ωστόσο, σημειώνει η Φράνα, παρότι μπορεί να φαίνεται παραγωγικό το να στέλνετε 30 βιογραφικά την ημέρα, μειώνονται έτσι οι πιθανότητές σας να βρείτε δουλειά.

Η Φράνα τονίζει ότι ιδίως όσοι ψάχνουν δουλειά από απόσταση έχουν την τάση να στέλνουν πάρα πολλά βιογραφικά. Ωστόσο, τονίζει, «Απαιτείται χρόνος για να φτιάξετε κάθε βιογραφικό, ώστε να ταιριάζει με την περιγραφή της θέσης, αλλά επίσης όσο πιο εστιασμένη είναι η αίτηση, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε και όχι επειδή έχετε στείλει μεγάλο αριθμό αιτήσεων».

Η Frana τονίζει ότι το ιδανικό είναι να εστιάζετε κάθε φορά σε περίπου πέντε εταιρείες, οι οποίες να αντιπροσωπεύουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους.


Δημοσίευση σχολίου