BREAKING NEWS

"ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ" - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

 



Κυκλοφόρησε η δεύτερη ποιητική συλλογή της Ρίτσας Μασούρα.

Έργα της Ελπίδας Βουτσά κοσμούν τις σελίδες της και το εξώφυλλο.



Σπονδή στο γαλάζιο

Σου προτείνω να φτάσεις ως την παραλία.

Μόνος.

Πάρε μαζί σου τις σκέψεις μου,

κι άστες να γίνουν επικούρειοι ψίθυροι

ανάμεσα στις κατάλευκες πέτρες.

Κι ύστερα δες

με ποιο μαγικό τρόπο

το είναι μου – ακέφαλο σώμα -

περιστρέφεται γύρω από σένα

χωρίς την φλογερή αναστάτωση των πρότερων χρόνων.

Δες πώς διαλύεται.

Σαν σταγόνα σ’ ένα ποτήρι νερό.

Πώς ανασυντίθεται.

Σαν άγαλμα,

σε σπασμένο χρώμα λευκό.

Σ’ αυτό το τοπίο,

απαλλαγμένο πια

από τους στρατιώτες της ερωτικής ορμής,

δίχως τη φορτική θανάσιμη αμαρτία

σκέψου μήπως αυτή είναι

η τελευταία ευκαιρία της αγάπης

που σου πρέπει.

Αν μη τι άλλο,

δίπλα στο ακρογιάλι,

γίνε σπονδή στο δικό μου γαλάζιο.



Βιογραφικό: Η Ρίτσα Μασούρα είναι δημοσιογράφος, επί σειρά ετών αρχισυντάκτρια διεθνών ειδήσεων και ελεύθερου ρεπορτάζ στην εφημερίδα Καθημερινή, με 13ετή θητεία στη δημόσια τηλεόραση, freelance blogger στην HuffingtonPost.gr, διαχειρίστρια του πολιτιστικού μαγκαζίνο www.artpointview.gr, σύμβουλος Επικοινωνίας στον ΟΠΕΚΑ – Υπουργείο Εργασίας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, αλλά αισθάνεται Αρκάς – εκ του πατρός - με καταγωγή από την Τεγέα. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, αν και άσκησε ελάχιστα το επάγγελμα, καθώς την κέρδισε η δημοσιογραφία. Έχει πάρει συνεντεύξεις από σημαντικές προσωπικότητες του ευρωπαϊκού χώρου, όπως ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, ο Λιονέλ Ζοσπέν, ο Λωράν Φαμπιούς, ο Αλαίν Ζυπέ, η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, συμμετείχε στην ΕΡΤ σε ενημερωτικές εκπομπές με αφορμή τους δύο Πολέμους στον Περσικό Κόλπο, έχει συνομιλήσει με σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού και διεθνούς περιβάλλοντος για θέματα Μέσης Ανατολής, επισκέφτηκε την εμπόλεμη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, ως μέλος νατοϊκής αποστολής, έχει καλύψει δημοσιογραφικά τη διαδικασία που προηγήθηκε της Συμφωνίας του Ντέιτον, επισκέφθηκε και παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Φινλανδία – Ελσίνκι - προκειμένου να ενημερωθεί για εκπαιδευτικά θέματα και όχι μόνο. Στο Ελσίνκι πήρε συνέντευξη από την επικεφαλής της Διεθνούς Αρχής Διαφάνειας.

Μέσα σε μια δεκαετία, όντας μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων διέσχισε την Ευρώπη, με στόχο να ενημερωθεί για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να τις μεταφέρει στην ελληνική περιφέρεια.

Δίδαξε ΜΜΕ και Κοινωνική Πραγματικότητα στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Αγίας Παρασκευής και στη Βιβλιοθήκη Αικ. Λασκαρίδη στον Πειραιά.

Στον ελεύθερο χρόνο της καταβυθίζεται στη δική της «ρεαλιστική» ποίηση, αποτυπώνοντας κατά καιρούς εικόνες της τρέχουσας ζωής.

Αυτή είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή. Η πρώτη κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο Οι άγκυρες δεν ωφελούν.

Επικοινωνία βιβλίου: zoi triadafullidh, zoi.masoura@hotmail.com

 

 

Εκδόσεις Φίλντισι



Ξανθίππου 123,

Παπάγου, 15669

Τηλ.: 210 6540170


info@filntisi.gr

Δημοσίευση σχολίου