BREAKING NEWS

Νίκος Δένδιας: Ευχαριστήρια επιστολή από τον Αντονι Μπλίνκεν για το Αφγανιστάν

 




Με επιστολή του ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν, προς τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια ευχαριστεί την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στο Αφγανιστάν.

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο έργο της Διεθνούς Δύναμης Ασφαλείας και Βοήθειας (ISAF - International Security Assistance Force), η οποία αναπτύχθηκε στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.


Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ στην επιστολή του αναγνωρίζει την πολύτιμη συμβολή των περίπου 3300 στελεχών των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρέτησαν, κατά περιόδους, τόσο στην ISAF όσο και μετέπειτα στην Αποστολή «Resolute Support Mission».

Επίσης, εξαίρει τις Ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις, παραθέτοντας σειρά δραστηριοτήτων που έφεραν εις πέρας με επιτυχία όπως, η εκτέλεση νευραλγικών έργων υποδομής στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, καθώς και οι επιχειρήσεις ασφάλειας και άμυνας.

Γίνεται τέλος ρητή αναφορά ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό σύμμαχο των ΗΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ιδιαιτέρως η ζωτικής σημασίας συνεργασία που θα συνεχισθεί και στο μέλλον, στη βάση των κοινών αξιών που διέπουν τις δύο χώρες, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Δημοσίευση σχολίου