BREAKING NEWS

Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα οι απολογίες των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της

 






Σε πρώτο βαθμό το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε επιβάλλει ομόφωνα και στους δύο κατηγορούμενους τη μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Εξηγήσεις ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καλούνται να δώσουν σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για την άγρια δολοφονία της κοπέλας και επιπλέον σε 15ετή κάθειρξη για το βιασμό της. Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, το δικαστήριο θα μπει σε «τροχιά» έκδοσης απόφασης με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο εάν δικαστές και ένορκοι θα αναγνωρίσουν κάποιο ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε μείωση των ποινών που τους είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως.

H προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξέτασης μαρτύρων, με τον πατέρα του κατηγορούμενου Ροδίτη να καταθέτει για τον γιο του: «Ήταν ζωηρό παιδί, δεν φορούσε κράνος με το μηχανάκι αλλά ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν τα ναρκωτικά, για τις παρέες του ήμασταν σε κόντρα δεν μου άρεσαν..».


Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε πως ο γιος του παρασύρθηκε. «Μου είπε ότι δεν φταίει, το μόνο που μου είπε είναι ότι οδήγησε. Όταν τον επισκέφθηκα στη φυλακή, μου είπε: «ισόβια για μια οδήγηση;». Το μόνο που έκανε λάθος είναι ότι δεν αντέδρασε. Εγώ πιστεύω ότι έμπλεξε ήταν η κακιά στιγμή, γνωρίζω το παιδί μου. Εμπλέξει με κακές παρέες δεν είχε βούληση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας προκαλώντας την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο πατέρας του κατηγορούμενου στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε δηλώσει άγνοια για το αν ο γιος του ήταν χρήστης ναρκωτικών ενώ τώρα με την κατάθεσή του στο Εφετείο υποστηρίζει ότι ανησυχούσε για αυτό.
Πινγκ – πονγκ των ευθυνών

οι δύο κατηγορούμενοι, ρίχνοντας ο ένας στον άλλο ευθύνες ακόμα και την τελευταία στιγμή, άκουσαν την τελική απόφαση ανέκφραστοι.

«Θα ήθελα να είμαι εγώ στη θέση της Ελένης, δεν έκανα τίποτα εγώ, όλα τα έκανε ο συγκατηγορούμενος μου» ήταν ο βασικός ισχυρισμός του νεαρού Ροδίτη που κατηγορείται μαζί με έναν νεαρό Αλβανό για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και λάμβανε αγωγή πριν το φόνο, επιμένοντας πως για όσα συνέβησαν εκείνο τα βράδυ έφταιγε ο συγκατηγορούμενός του.

Σύμφωνα πάντα με όσα εκείνος υποστήριξε, χωρίς οι ισχυρισμοί του να γίνουν αποδεκτοί από το δικαστήριο, αφορμή για το βίαιο ξέσπασμα σε βάρος της Ελένης, ήταν η φράση της προς τον Αλβανό φίλο της: «Ο Μανώλης είναι πιο άντρας πιο εσένα». Κατά τον κατηγορούμενο, ο συγκατηγορούμενός του «άρχισε να τη χτυπάει με το σίδερο στο κεφάλι», ενώ ο ίδιος τον παρακαλούσε να σταματήσει.

Στον αντίποδα, ο Αλβανός κατηγορούμενος επεφύλαξε στον εαυτό του ρόλο παρατηρητή, ρίχνοντας κι αυτός με τη σειρά του φταίξιμο στον ροδίτη συγκατηγορούμενο του.

Περιέγραψε ότι γνώριζε την Ελένη μόλις τρεις ημέρες πριν την δολοφονία της και αναφερόμενος στο επίμαχο βράδυ υποστήριξε πως ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του άρχισε να χτυπάει την Ελένη όταν εκείνη τον απέρριψε ερωτικά.

«Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μαλ..... Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου» περιέγραψε ο κατηγορούμενος, καταλήγοντας: «Αυτός έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να την μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε εσύ να κάτσεις στη γωνία. Φοβήθηκα για τη ζωή μου» ισχυρίστηκε.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε κλείσει των κύκλο των μαρτύρων ο πατέρας του 25χρονου σήμερα Ροδίτη. «Ήταν ζωηρό παιδί, δεν φορούσε κράνος με το μηχανάκι αλλά ο μεγαλύτερος μου φόβος ήταν τα ναρκωτικά, για τις παρέες του ήμασταν σε κόντρα δεν μου άρεσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξη Κούγια, να σημειώνει πως ο μάρτυρας κατά το πρωτόδικο δικαστήριο είχε δηλώσει άγνοια σχετικά με το αν ο γιος του ήταν χρήστης ναρκωτικών ενώ σήμερα στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ανησυχούσε για αυτό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον βιασμό και τη δολοφονία, αλλά και το τι του μεταφέρθηκε από τον κατηγορούμενο υποστήριξε πως ο γιος του παρασύρθηκε. «Μου είπε ότι δεν φταίει, το μόνο που μου είπε είναι ότι οδήγησε. Όταν τον επισκέφθηκα στη φυλακή, μου είπε ‘’ισόβια για μια οδήγηση;’’. Το μόνο που έκανε λάθος ο Μανώλης είναι ότι δεν αντέδρασε. Εγώ πιστεύω ότι έμπλεξε ήταν η κακιά στιγμή, γνωρίζω το παιδί μου. Εμπλέξει με κακές παρέες δεν είχε βούληση».

dikaiologitika.gr

Δημοσίευση σχολίου