BREAKING NEWS

Υποφέρετε από αϋπνίες; Εδώ η λύση!

 




Το μέλι περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που βοηθά το σώμα να χαλαρώσει και να κοιμηθεί.

Το αγνό μέλι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τονώνει τον οργανισμό, επουλώνει τα τραύματα, συμβάλλει στην καλή υγεία του γαστρεντερικού, αντιμετωπίζει τον πονόλαιμο και τον βήχα, καταπολεμά τη δυσάρεστη αναπνοή, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και είναι το ελιξίριο της ομορφιάς.
Πώς συνδέεται το μέλι με τον ύπνο;

Το μέλι συμβάλει στην ενίσχυση της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού αγνό μέλι μέσα σε ζεστό γάλα 30 λεπτά πριν από τον ύπνο θα σας κρατήσει χορτάτους και θα σας χαλαρώσει τόσο ώστε να θελήσετε να πάτε στο κρεβάτι σας να κοιμηθείτε.

Συγκεκριμένα, το μέλι βοηθάει τον εγκέφαλο ανεβάζοντας τα επίπεδα ινσουλίνης τα οποία απελευθερώνουν τρυπτοφάνη στον εγκέφαλο.

Στη συνέχεια, η τρυπτοφάνη μετατρέπεται σε σεροτονίνη, η οποία παράγει την μελατονίνη ή αλλιώς την ορμόνη του ύπνου. Η έκκριση της μελατονίνης προκαλεί υπνηλία, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος καταστέλλοντας το νευρικό σύστημα.
Τα οφέλη της τρυπτοφάνηςΗ τρυπτοφάνη έχει ηρεμιστική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα, συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης
Συμβάλει στον επαρκή και αδιάλειπτο ύπνο
Βοηθάει στη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Τονώνει τη μνήμη
Συμβάλει στη μείωση του πόνου από ημικρανίες
Μειώνει την όρεξη, συμβάλλοντας στον καλύτερο έλεγχο του βάρους
Ανακουφίζει το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο και την προεμμηνορροϊκή δυσφορική διαταραχή
Βοηθάει στην αρθρίτιδα και την ινομυαλγία

Πηγές τρυπτοφάνης

Τροφές που είναι γνωστές για την υψηλή συγκέντρωση σε τρυπτοφάνη περιλαμβάνουν:Πρωτεϊνούχα τρόφιμα (ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, όσπρια, γαλακτοκομικά, αυγά)
Μαύρη σοκολάτα
Μπανάνες
Λιπαρά Ψάρια (σολομός, σκουμπρί, σαρδέλα)
Τυρί
Γάλα
Φιστίκια
Κολοκυθόσπορος
Σουσάμι
Τόφου
Σόγια
Καστανό ρύζι
Μπανάνα
Σπανάκι
Καλαμπόκι
Βρώμη
Σπαράγγια

Δημοσίευση σχολίου