BREAKING NEWS

Πώς θα μετατρέψετε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές;

 



Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως μπορούμε να έχουμε μέχρι και τρεις αρνητικές σκέψεις την ημέρα. Ενώ στο τέλος της ημέρας είναι σημαντικό να έχουμε κρατήσει μόνο τα θετικά.

Πώς όμως θα μετατρέψετε τις αρνητικές σκέψεις σε θετικές;

Μια αρνητική συναισθηματική κατάσταση καταλήγει να δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και να τις τρέφει. Αυτό είναι κάτι που πολλοί καταλαβαίνετε, αλλά δεν το αντιλαμβάνεστε πάντα. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν παίρνετε τον κατάλληλο χρόνο ή τις σωστές στρατηγικές, για να διαχειριστείτε καλύτερα αυτά τα επιβλαβή συναισθήματα.

Για παράδειγμα αν κάθε φορά που επιστρέφετε από τη δουλειά, νιώθετε κόπωση, ταλαιπωρία και αγωνία, προσπαθήστε να σκεφτείτε τα θετικά που σας έτυχαν μέσα στην ημέρα και μην επικεντρώνεστε στα αρνητικά. Νιώστε ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχετε και μην σκέφτεστε αυτά που δεν έχετε.

Εάν κάνετε αρνητικές σκέψεις τότε μέρα με τη μέρα, αυτά τα αρνητικά συναισθήματα καταλήγουν να αλλάζουν τη ψυχολογία σας. Με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου να αφήνετε μια πόρτα ανοιχτή στην κατάθλιψη και στις αγχώδεις διαταραχές.

Είναι σημαντικό να μάθετε να αναδιαμορφώνετε σωστά τη σκέψη σας. Η αναδιαμόρφωση των σκέψεων πάντα επηρεάζει την αρνητικότητα. Για παράδειγμα εάν νομίζετε ότι ο σύντροφός σας δεν σας αγαπά πλέον, πρέπει να σκεφτείτε τι στοιχεία έχετε και βγάλατε αυτό το συμπέρασμα. Επίσης εάν το πιστεύετε πραγματικά, είναι σημαντικό να του μιλήσετε και να λύσετε το πρόβλημα.

Είναι όμως σημαντικό να καταλάβετε ότι εάν η στάση σας είναι συνέχεια αρνητική, θα κάνετε την κατάσταση χειρότερη.


Δημοσίευση σχολίου