BREAKING NEWS

Nέες εκλογές στις 25/6

 


Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις που ήθελαν τις νέες κάλπες να στήνονται μέσα στον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα πως η χώρα θα προσφύγει σε νέες κάλπες πριν τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 25/6.

Η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν θα κρατήσει παραπάνω από μερικές ώρες, καθώς κανένα από τα τρία κόμματα που θα τις παραλάβουν δεν…«καίγεται» να σχηματίσει κυβέρνηση μέσω συνεργασίας.

Εξάλλου τα ποσοστά που έλαβαν χθες τα κόμματα βάζουν απαγορευτικό σε οποιαδήποτε συζήτηση για πολυκομματική κυβέρνηση απλής αναλογικής που δεν θα έχει στην πυρήνα της τη ΝΔ.

Κατά πληροφορίες την Κυριακή 28 Μαΐου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας Βουλής, και τη Δευτέρα 29 Μαΐου η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών.


Είχε προηγηθεί πριν από λίγη ώρα η συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου κατά την οποία η ΠτΔ έδωσε στον Μητσοτάκη την πρώτη διερευνητική εντολή.

«Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές εφόσον επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη μου ότι είναι αδύνατο να σχηματιστεί κυβέρνηση, το συντομότερο δυνατόν να γίνουν ενδεχομένως στις 25 Ιουνίου», είχε δηλώσει ο Μητσοτάκης.

Οι επόμενες εθνικές εκλογές, θα διεξαχθούν με το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής (όπου το πρώτο κόμμα λαμβάνει «μπόνους» 40 εδρών) και οι βουλευτές θα προκύψουν όχι με σταυρό προτίμησης από τους ψηφοφόρους, αλλά με βάση την λίστα των υποψηφίων που θα έχουν καταρτίσει τα κόμματα.

Η νέα προεκλογική περίοδος, μπορεί να είναι από 22 ημέρες έως ένα μήνα.

Τα κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων θα πρέπει να παρακαταθέσουν στον Άρειο Πάγο την σχετική αίτηση συμμετοχής στις εθνικές εκλογές στις αρχές Ιουνίου.

(ΦΩΤΟ:eurokinissi)



Δημοσίευση σχολίου