BREAKING NEWS

Οι 6 συμπεριφορές των ανθρώπων που νιώθουν ανασφάλεια για την εμφάνισή τους

 



Η ανασφάλεια για την εξωτερική εμφάνιση μπορεί να φαίνεται – ακόμα και όταν κάποιος δεν το λέει – επειδή συνήθως σε τέτοια περίπτωση υιοθετούμε συγκεκριμένες συμπεριφορές.

6 συμπεριφορές που είναι πιθανό να υιοθετούν οι άνθρωποι με ανασφάλεια για την εξωτερικής τους εμφάνιση, χωρίς καν να το συνειδητοποιούν είναι οι ακόλουθες:

Υπεραντιστάθμιση με επιλογές μόδας / υγείας / φυσικής κατάστασης
Συνεχής αναζήτηση επιβεβαίωσης
Υπερβολικό μακιγιάζ
Αποφυγή οπτικής επαφής
Σύγκριση με τους άλλους
Παραμέληση της σωματικής υγείας


1) Υπεραντιστάθμιση με επιλογές μόδας / υγείας / φυσικής κατάστασης


Μιλάμε για άτομα που προσπαθούν να σβήσουν την όποια αμφιβολία έχουν για την εμφάνισή τους κάνοντας υπερβολικά πράγματα και κάνοντας ακραίες στιλιστικές επιλογές.

Πρόκειται για άτομα που στολίζουν το σώμα τους με φανταχτερά ρούχα και μπιχλιμπίδια τα οποία λειτουργούν σαν την προσωπική τους πανοπλία. Άλλοι πάλι μπορεί να «ζουν» στο γυμναστήριο ή να ξοδεύουν όλες τις αποταμιεύσεις τους σε οτιδήποτε τους υπόσχεται μία «αποτοξίνωση» ή έναν «νέο εαυτό».

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως όποιος έχει ένα απλό ενδιαφέρον για κάτι από τα παραπάνω είναι ανασφαλής με την εξωτερική του εμφάνιση. Το τρανταχτό στοιχείο είναι η υπερβολή γιατί αυτό υποδεικνύει ότι όσοι υπερβάλουν και τονίζουν κάτι προσπαθούν να τραβήξουν το βλέμμα του κόσμου από κάτι άλλο και ίσως αυτό να σημαίνει πως έχουν κάποια ανασφάλεια σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση.

2) Συνεχής αναζήτηση επιβεβαίωσης
«Φαίνομαι καλά σήμερα; Είναι ωραίο το μακιγιάζ μου; Φαίνομαι αδύνατος/η; Σου αρέσει το ντύσιμό μου;». Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ατάκες που μπορεί να λένε τα άτομα με έλλειψη αυτοπεποίθησης καθώς μέσω αυτών των ερωτήσεων αποζητούν την επιβεβαίωση.

Μόλις κάποιος τους κάνει ένα κοπλιμέντο ηρεμούν για λίγο μέχρι να αρχίσει ξανά η ανάγκη για επιβεβαίωση να είναι έντονη.



3) Υπερβολικό μακιγιάζ
Το μακιγιάζ μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο για αυτοέκφραση και δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να χρησιμεύσει και ως «μάσκα» για όσους παλεύουν με τις ανασφάλειές τους.



4) Αποφυγή οπτικής επαφής
Η επαφή με τα μάτια είναι μια ισχυρή μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας. Είναι επίσης ένα από τα πρώτα πράγματα που αποφεύγει κάποιος όταν είναι ανασφαλής.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν εμπιστοσύνη στη φυσική τους εμφάνιση συχνά αποφεύγουν την οπτική επαφή. Ανησυχούν ότι το άλλο άτομο μπορεί να τους κρίνει.



5) Σύγκριση με τους άλλους
Όσο πιο ανασφαλές είναι ένα άτομο, τόσο περισσότερο τείνει να πιστεύει ότι οι υπόλοιποι είναι συνεχώς και σε όλα καλύτεροί του.

6) Παραμέληση της σωματικής υγείας
Εκείνοι που δεν έχουν εμπιστοσύνη στη φυσική τους εμφάνιση συχνά αρχίζουν να παραμελούν τη σωματική τους υγεία, είτε επειδή δεν έχουν κίνητρο για υγιεινή διατροφή / άσκηση / ευεξία, είτε επειδή πιστεύουν ότι η παράλειψη γευμάτων και η υπερβολική άσκηση θα τους κάνουν να νιώσουν σίγουροι για τον εαυτό τους.

Η καλή υγεία φαίνεται και το σώμα ακτινοβολεί μία φυσική λάμψη που κανένα προϊόν ομορφιάς δεν μπορεί να αναπαράγει.

Τρώτε ισορροπημένα γεύματα, δώστε προτεραιότητα στον ύπνο και την ξεκούραση, δραστηριοποιηθείτε (αλλά όχι ως μέσο τιμωρίας), φροντίστε τον εαυτό σας και δυναμώστε, επενδύστε χρόνο στο να βοηθήσετε το σώμα σας να λειτουργεί σωστά, να είναι αποδοτικό και υγιές.


Δημοσίευση σχολίου