BREAKING NEWS

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι κάποιος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από εσάς

 


Αν παρατηρείτε ότι οι προσπάθειες σας στο κομμάτι της επικοινωνίας, συναντούν συνεχώς ελάχιστες και αδιάφορες απαντήσεις, αυτό είναι ένα σημάδι που αξίζει να προσέξετε.


Ωστόσο, μόνο αυτή η συμπεριφορά δεν αρκεί για να πείτε με βεβαιότητα ότι κάποιος προσπαθεί να απομακρυνθεί από εσάς.

Αυξάνονται οι πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο αν παρατηρήσετε και τα επόμενα σημάδια.

Τα 5 σημάδια που αποκαλύπτουν ότι κάποιος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από εσάς


Δίνουν σύντομες και απρόσωπες απαντήσεις
Υιοθετούν έναν επίσημο τόνο στη συνομιλία
Είναι ξαφνικά πολύ απασχολημένοι
Οι κλήσεις, τα μηνύματα και οι προσκλήσεις τους, σταδιακά περιορίζονται
Φαίνεται να έχουν ξεχάσει το παρελθόν


Σύντομες και Αδιάφορες Απαντήσεις: Μήπως κάποιος απομακρύνεται από εσάς;


Μια μελέτη για τη δυναμική του τέλους μιας φιλίας αναφέρει ότι οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν την πιο ήπια οδό απομάκρυνσης αντί για την αιφνίδια διακοπή. Ένας λόγος που συμβαίνει αυτό μπορεί να είναι ο φόβος για αρνητικά συναισθήματα ή αντίποινα από τον άλλον.

Αν, λοιπόν, οι προσπάθειές σας για επικοινωνία συναντούν συνέχεια σύντομες και αδιάφορες απαντήσεις, ίσως κάτι να τρέχει. Όμως, μόνο αυτό δεν αρκεί για να συμπεράνετε ότι κάποιος προσπαθεί να απομακρυνθεί.

Ξαφνική ευγένεια; Μήπως ο φίλος σας απομακρύνεται;


Φαίνεται τρελό, αλλά συμβαίνει. Μια μελέτη για τις φιλίες και τη διάλυσή τους, περιγράφει 7 στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να απομακρυνθούν σταδιακά από μια φιλία, και μία από αυτές είναι η υιοθέτηση τυπικού τόνου στην επικοινωνία.



Τι σημαίνει όταν κάποιος ξαφνικά «δεν έχει χρόνο»;


“Σήμερα δεν μπορώ, έχω πολύ δουλειά.”
“Το αναβάλουμε, είμαι πνιγμένος/η με υποχρεώσεις.”
“Αυτή η εβδομάδα είναι εφιάλτης, ας το ακυρώσουμε.”
Η ξαφνική αύξηση των υποχρεώσεων μπορεί να είναι απλώς μια βολική δικαιολογία για κάποιον που θέλει να μειώσει την επαφή μαζί σας. Ενδιαφέρον είναι πως αυτή η τακτική, δηλαδή η επινόηση δικαιολογιών για αποφυγή συναντήσεων, βρίσκεται και στη λίστα των επτά στρατηγικών τερματισμού μιας φιλίας που εντόπισαν ερευνητές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ζωή μπορεί να γίνει πραγματικά τρελή και μερικές φορές βρισκόμαστε όντως κατακλυσμένοι από ευθύνες. Αν αυτό είναι το μοναδικό σημάδι από τη λίστα που παρατηρείτε, ίσως είναι καλό να δώσετε στον φίλο/η σας το “απώτερο όφελος της αμφιβολίας”.

Άλλωστε, όλοι έχουμε βρεθεί σε παρόμοια θέση – πνιγμένοι σε υποχρεώσεις ή με προσωπικά προβλήματα, παλεύοντας να κρατήσουμε την υπομονή μας.

Όταν οι κλήσεις, τα μηνύματα και οι προσκλήσεις σβήνουν σιγά – σιγά


Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά όταν συμβαίνει σταδιακά, όπως δείχνουν οι έρευνες, μπορεί να είναι δύσκολο να το αντιληφθούμε. Ίσως παρατηρήσετε ότι τα καθημερινά μηνύματα έχουν μειωθεί σε εβδομαδιαίες ενημερώσεις, ή ίσως αυτές οι ενημερώσεις έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Οι ενθουσιώδεις προσκλήσεις για διασκέδαση, που κάποτε ήταν συνηθισμένες στην φιλία σας, μπορεί τώρα να έχουν εξαφανιστεί και να έχουν αντικατασταθεί από τη σιωπή.

Αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι μικρές αλλά σημαντικές ενδείξεις ότι το άλλο άτομο απομακρύνεται, υποδηλώνοντας μια έλλειψη ενδιαφέροντος για τη διατήρηση του επιπέδου επικοινωνίας και σύνδεσης που κάποτε χαρακτήριζε τη σχέση σας.

Ξέχασαν το παρελθόν;


Αυτή η “αμνησία”, είτε συνειδητή είτε υποσυνείδητη, είναι έντονο σημάδι πως το άτομο δεν απομακρύνεται μόνο από το παρόν, αλλά διακόπτει και τη σύνδεση με το παρελθόν σας.

Συμπερασματικά, δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσετε αυτά τα σημάδια, ειδικά όταν αφορούν κάποιο άτομο σημαντικό για εσάς.


Δημοσίευση σχολίου