BREAKING NEWS

Σολτς για μετανάστες

 


Την ταχεία απέλαση εγκληματιών ακόμη και προς την Συρία και το Αφγανιστάν προανήγγειλε πριν από λίγο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς


στην σκιά της δολοφονικής επίθεσης του Αφγανού Σουλαϊμάν Αταέε την περασμένη εβδομάδα στο Μανχάιμ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αστυνομικού και των τραυματισμό άλλων πέντε ανθρώπων. Ο κ. Σολτς ζήτησε ακόμη την απέλαση και «όσων εξυμνούν τρομοκρατικές ενέργειες».

«Η επίθεση στο Μάνχαϊμ έγινε από ακραίο ισλαμιστή. Η τρομοκρατία θέλει να μας επιβάλει την κοσμοθεωρία της, αλλά το κράτος θα αμυνθεί», τόνισε ο καγκελάριος από το βήμα της Bundestag και προειδοποίησε όσους θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους νόμους, ότι θα έχουν «τεράστιο πρόβλημα» με το κράτος δικαίου στην Γερμανία. «Δεν ισχύει εδώ το δίκαιο του ισχυροτέρου. Εδώ είναι το κράτος υπεύθυνο για το νόμο» και «όποιος εκμεταλλεύεται την προστασία μας, χάνουν αυτή την προστασία και θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανοχή», πρόσθεσε. Ξεκαθάρισε μάλιστα σε ιδιαίτερα φορτισμένο ύφος ότι «οι εγκληματίες πρέπει να απελαύνονται, ακόμη και αν προέρχονται από την Συρία και το Αφγανιστάν». Πρέπει όμως να απελαύνεται και «όποιος δοξάζει την τρομοκρατία», συμπλήρωσε, αναφερόμενος σε χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες εξυμνούσαν ανοιχτά την επίθεση του 25χρονου Αφγανού.


Δημοσίευση σχολίου