BREAKING NEWS

Μαρία Κάλλας και «Ερωτόκριτος» στο Ηρώδειο!



Τον Σεπτέμβριο, η Εθνική Λυρική Σκηνή υποδέχεται στο Ηρώδειο ένα μοναδικό Γκαλά Όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας και το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή «Ερωτόκριτος».
Ειδικότερα, η ΕΛΣ τιμά την Ελληνίδα ντίβα της όπερας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τον θάνατό της, το 1977 στο Παρίσι. Τρεις σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διεθνή σταδιοδρομία, οι Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση θα ερμηνεύσουν στις 14 Σεπτεμβρίου αποσπάσματα από όπερες των Τζουζέππε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Λεό Ντελίμπ, Τζάκομο Πουτσίνι, Ουμπέρτο Τζιορντάνο, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Βιντσέντζο Μπελλίνι, που σημάδεψε με τις ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας. 


Ακολουθεί, στις 15 Σεπτεμβρίου, το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος», η μεγάλη επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Μάιο. Ο Δημήτρης Μαραμής υπογράφει τη μουσική, το λιμπρέτο, αλλά και τη μουσική διεύθυνση του «Ερωτόκριτου», ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.







Δημοσίευση σχολίου