BREAKING NEWS

Τα μπαλέτα Μπολσόι στο Ηρώδειο προς τιμήν του Μιχαήλ Λαβρόφσκι




Τα διάσημα μπαλέτα Μπολσόι έρχονται ξανά στην Αθήνα στο Ηρώδειο στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου, τιμώντας τον θρύλο Μιχαήλ Λαβρόφσκι που ανεβαίνει και αυτός στην σκηνή και έχοντας ως συμπρωταγωνιστή τον μοναδικό χορευτή ίσως τον καλύτερο στον κόσμο, Ιβάν Βασίλιεφ.

Πιο συγκεκριμένα, η πολιτιστική εταιρία Λάβρυς παρουσιάζει, μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 4 Μαΐου στην Μόσχα, το αφιέρωμα των περίφημων Μπαλέτων Μπολσόι στον Μιχαήλ Λαβρόφσκι, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης και την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην Αθήνα.
Με τον μοναδικό Ιβάν Βασίλιεφ που πρόσφατα αποθεώθηκε στις sold out εμφανίσεις του στο Μέγαρο, να πρωτοστατεί μεταξύ των πρώτων χορευτών των Μπολσόι, αλλά και του Corps de Ballet των φημισμένων μπαλέτων, σε μία αληθινά μοναδική στιγμή απ’ όλες τις απόψεις.
Ο Μιχαήλ Λαβρόφσκι υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής τόσο του Θεάτρου Στανισλάφσκι, όσο και της Ακαδημίας χορού της Μόσχας. Ως σολίστας χόρεψε όλους τους πρώτους ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου υπό την καθοδήγηση των μεγαλύτερων χορογράφων, ενώ ως χορογράφος δημιούργησε δικά του αριστουργηματικά έργα και καθοδήγησε τους διασημότερους πρωταγωνιστές.
Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη:
Στο πρώτο το κοινό θα απολαύσει την περίφημη χορογραφία του Λαβρόφσκι «ΚΑΖΑΝΟΒΑΣ» σε μία one act full ballet παράσταση.
Στο δεύτερο θα δείτε το περίφημο «ΝΙΖΙΝΣΚΙ», αφιερωμένο στον αλησμόνητο σολίστα, τον «επί γης Θεό του χορού», τον πρώτο σταρ χορευτή στην ιστορία του μπαλέτου, τον άνθρωπο που έκανε το πλατύ κοινό ν’ αγαπήσει αυτήν την τέχνη.
Τα εισιτήρια ξεκινούν από 55 ευρώ και καταλήγουν σε 120 ευρώ για τα gold.
Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο www.viva.gr





Δημοσίευση σχολίου