BREAKING NEWS

Σουβλάκι χοιρινό με πιπεριές του Άκη Πετρετζίκη



Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Υλικά
70 γρ. λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
25 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
2 κοφτά κ.γ. νοστιμιά
1 ψαρονέφρι (400 γρ. συνολικά)
½ μεσαίο κρεμμύδι
½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα
½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε τετράγωνα

Για το σερβίρισμα
1 μέτρια ντομάτα, κομμένη σε ροδέλες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
Τζατζίκι
Πίτες για σουβλάκι

Διαδικασία
Τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι τα ξύλινα καλαμάκια και ρίχνουμε το λευκό κρασί. Αφήνουμε να μουλιάσουν. Καλό θα είναι να μείνουν τουλάχιστον 2 ώρες μέσα.

Χτυπάμε στο multi το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και τη νοστιμιά και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ξύλο κοπής τοποθετούμε το φιλέτο μας και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τη λευκή ίνα που έχει πάνω του.
Χαράσσουμε το φιλέτο στη μέση και έπειτα σε ομοιόμορφα κομμάτια, πάχους 1-2 εκ. περίπου, και προσθέτουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το μισό κρεμμύδι στα 2 και χωρίζουμε τα «φύλλα» του και το βάζουμε μέσα στο μπολ.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια τις πράσινες και τις κίτρινες πιπεριές και τις βάζουμε και αυτές μέσα στο μπολ. Βάζουμε μέσα την μαρινάδα μας και κάνουμε απαλό μασάζ ώστε να απλωθεί παντού. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Μόλις μαριναριστεί το κρέας μας, το περνάμε εναλλάξ με κομμάτια πιπεριών και κρεμμυδιού στα ξύλινα καλαμάκια. Βάζουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά να κάψει. Τοποθετούμε τα σουβλάκια μας μέσα και ψήνουμε για 6-8 λεπτά γυρνώντας τα από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε με πίτες για σουβλάκι, τζατζίκι, φέτες από ντομάτα και κρεμμύδι.

Πηγή: akispetretzikis.com



Δημοσίευση σχολίου