BREAKING NEWS

Βγήκε η προκήρυξη για απευθείας προσλήψεις στο λιμενικό

 



Ο διαγωνισμός για την απευθείας κατάταξη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής ειδικότητας Νομικού, προερχόμενων από ιδιώτες πτυχιούχους τμημάτων νομικής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) του πανεπιστημιακού τομέα της ημεδαπής ή ισότιμων και αντίστοιχων της αλλοδαπής, προκηρύσσεται με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης καθορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

1. Οι εν λόγω πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό εφόσον κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε νομικά θέματα ή διδακτορικό δίπλωμα σε νομικά θέματα.
2. Στην προκήρυξη καθορίζεται ο αριθμός των προκηρυσσομένων θέσεων.
3. Επίσης, στην προκήρυξη ή σε άλλες Αποφάσεις του
Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα αναφέρεται και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετική με τη διεξαγωγή και τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Διαδικασία Μοριοδότησης Συμμετεχόντων υποψηφίων

1.Η μοριοδότηση των συμμετεχόντων υποψηφίων πραγματοποιείται μηχανογραφικά και προσδιορίζεται από το βαθμό του τίτλου σπουδών τους ο οποίος πολλαπλασιάζεται επί εκατόν δέκα (110) και ελέγχεται μέχρι εκατοστού της μονάδας.

2. α. Όσοι είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης λαμβάνουν επιπλέον τετρακόσια (400) μόρια.
β. Όσοι είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης λαμβάνουν επιπλέον διακόσια (200) μόρια.
γ. Αν ο υποψήφιος κατέχει δεύτερο μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της θέσης, μοριοδοτείται επιπλέον με ποσοστό 30% των μορίων που προβλέπονται για τον αντίστοιχο πρώτο τίτλο. Βαθμολογούνται το μέγιστο δύο (2) μεταπτυχιακοί και δύο
(2) διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Ισχύουν όλοι οι συνδυασμοί μεταξύ συνόλου διδακτορικών και συνόλου μεταπτυχιακών τίτλων, κάθε φορά όμως υπολογίζεται ο συνδυασμός τίτλων που αποδίδει τα περισσότερα μόρια ανά κατηγορία (μεταπτυχιακού/ διδακτορικού).

3. Για τη γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής γλώσσας, προστίθεται αριθμός
μορίων ως ακολούθως: Εβδομήντα (70) μόρια για κάθε μία εξ αυτών σε όσους κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών που αποδεικνύει την άριστη γνώση (Γ2).
Πενήντα (50) μόρια για κάθε μία εξ αυτών σε όσους κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών που αποδεικνύει την πολύ καλή γνώση (Γ1). Τριάντα (30) μόρια για κάθε μία εξ αυτών σε όσους κατέχουν αναγνωρισμένο τίτλο σπουδών που αποδεικνύει την καλή γνώση (Β2).

Αν ο υποψήφιος κατέχει τίτλους γνώσης της ίδιας ξένης γλώσσας διαφόρων επιπέδων λαμβάνεται υπόψη μόνο ο ανώτερος τίτλος.

4. Η συνολική βαθμολογία ελέγχεται μέχρι εκατοστού της μονάδας. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων επιλέγεται ο υποψήφιος που έχει το μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου. Σε περίπτωση νέας ισοβαθμίας, επιλέγεται ο υποψήφιος που έχει τη μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με την ημερομηνία γέννησής του και σε περίπτωση ταύτισης διενεργείται κλήρωση από την Επιτροπή Παραλαβής - Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης ενώπιον των ισοβαθμούντων υποψηφίων.

5. Η Επιτροπή Παραλαβής - Ελέγχου Δικαιολογητικών, Μοριοδότησης και Κατάταξης συντάσσει Πρακτικό με συνημμένο Πίνακα Συμμετεχόντων κατά φθίνουσα σειρά συνολικού αριθμού μορίων, βάσει του ήδη καταρτισθέντος Οριστικού Πίνακα Συμμετεχόντων.

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

dikaiologitika.gr


Δημοσίευση σχολίου