BREAKING NEWS

Microsoft: Βάζει τέλος στους κωδικούς πρόσβασης για τους χρήστες των Windows

 


H Microsoft έχει τονίσει εδώ και αρκετό καιρό πως θέλει να απαλλάξει τόσο τους εργαζομένους της, όσο και τους απλούς χρήστες από τους κωδικούς, καθώς δεν τους θεωρεί πλέον και τον πιο ασφαλή τρόπο προστασίας δεδομένων. Κάπως έτσι, πήρε την απόφαση να βάλει τέλος σε αυτή τη διαδικασία.

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε πλέον επίσημα πως οι χρήστες μπορούν από εδώ και στο εξής να απενεργοποιήσουν τους κωδικούς (passwords) για τους λογαριασμούς που διατηρούν στις υπηρεσίες της. Η επίσημη θέση της είναι πως πλέον δεν παρέχουν την καλύτερη δυνατή ασφάλεια και πως αρκετοί χρήστες είναι διατεθειμένοι μέχρι και να εγκαταλείψουν ένα app από το να έχουν ένα μόνιμο άγχος για την πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Από σήμερα λοιπόν, μπορείτε να ξεχάσετε για πάντα τους κωδικούς στα Microsoft Apps και τις διάφορες πλατφόρμες της αμερικανικής εταιρείας και μπορείτε να χρησιμοποιείται μια πιο σύγχρονη μέθοδο επιβεβαίωσης ταυτότητας. Μερικές από αυτές είναι τη βιομετρική αναγνώριση μέσω του Windows Hello, οι κωδικοί που αποστέλλονται σε συσκευή του χρήστη (πχ. μέσω SMS) ή το Microsoft Authenticator.

H προτιμότερη λύση για την Microsoft είναι σαφώς η τελευταία και μπορείτε να ξεκινήσετε κατεβάζοντας πρώτα την εφαρμογή από το επίσημο site του, εδώ. Στη συνέχεια, μπορείτε να ρυθμίσετε τους λογαριασμούς σας, έτσι ώστε να ελέγχονται από την εφαρμογή και στη συνέχεια να συνδεθείτε το site των λογαριασμών της εταιρείας, εδώ και να ακολουθήσετε τη διαδρομή Security > Advanced Security Options > Additional Security > Passwordless Account > Turn On.

Εκεί θα χρειαστεί να σαρώσετε έναν κωδικό τύπου QR με την κάμερα του κινητού σας και να ακολουθήσετε μια απλή διαδικασία για να ενεργοποιήστε αυτόν τον τρόπο κλειδώματος.

Η διαδικασία αυτή είχε επιτραπεί αρχικά από τον Μάρτιο στους επιχειρηματικούς πελάτες, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε πως το 100% των υπαλλήλων της τη χρησιμοποιεί για μεγαλύτερη ασφάλεια. Μετά την εξασφάλιση του χρήστη, κάθε είσοδος στο λογαριασμό του απαιτεί ταυτοποίηση που γίνεται μόνο μέσω του κινητού και της σχετικής εφαρμογής και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι ενός απλού κωδικού που μπορεί να πέσει στα χέρια οποιουδήποτε.

Η τακτική αυτή ακολουθείται ήδη από πάρα πολλές εταιρείες και προγράμματα, έτσι ώστε ο χρήστης να λειτουργεί σε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον. Η Google και η Apple έχουν εφαρμόσει παρόμοιες τακτικές σε υπηρεσίες τους και έχουν δει ήδη πολύ λιγότερα κρούσματα από hackers.


Δημοσίευση σχολίου