BREAKING NEWS

Η Μολδαβία εγκαταλείπει την ουδετερότητα και συντάσσεται με την Δύση

 




Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της χώρας Μάια Σάντου ανακοίνωσε ότι θέτει στην διάθεση της Ουκρανίας ειδικούς για να εκκαθαρίσουν τις περιοχές που εγκατέλειψαν αποχωρώντας οι Ρώσοι εισβολείς.

Η Μάια Σάντου πρόσθεσε ότι το κρατικό τραπεζικό σύστημα της Μολδαβίας θα ενταχθεί στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας που επιβλήθηκαν από τις χώρες της ΕΕ, όπως μετέδωσε το μολδαβικό δίκτυο Jurnal TV. Μάλιστα, στην Ουκρανία θα σταλεί και ανθρωπιστική βοήθεια από το Κισινάου, τόνισε η Μολδαβή πρόεδρος.

Η εν λόγω απόφαση αυτή έρχεται μετά από την ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ένταση των τελευταίων ημερών στον ρωσικό θύλακα της Υπεδνειστερίας, με τις αρχές της περιοχής να καταγγέλλουν εκρήξεις σε κτίρια αλλά και πυρά από το ουκρανικό έδαφος. Η Μολδαβία αντίθετα έκανε λόγο για προβοκάτσια από την ρωσική πλευρά με στόχο να δημιουργηθεί το πρόσχημα, προκειμένου να εγκαταλείψει την ουδετερότητα!

Πλέον υπάρχουν έντονοι φόβοι για επέκταση του πολέμου στην Μολδαβία. Άλλωστε, την τελευταία εβδομάδα έγιναν δηλώσεις Ρώσου στρατηγού, που είπε ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός της Μολδαβίας είναι «θύμα καταπίεσης».

Ορισμένοι στρατιωτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Ρωσία σχεδιάζει να στηριχθεί στην Υπερδνειστερία για υλικοτεχνική υποστήριξη – και να εκμεταλλευτεί την στρατηγική της θέση, για να δημιουργήσει έναν χερσαίο διάδρομο κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας!

Στην Υπερνειστερία υπάρχουν και οι μεγαλύτερες αποθήκες όπλων στην Ευρώπη, τις οποίες θέλει να αρπάξει το ΝΑΤΟ.

Δημοσίευση σχολίου