BREAKING NEWS

Perfect day της R. Hausmann: Το παιχνίδι της αλήθειας είναι το πιο δύσκολο

 



Το βιβλίο «Perfect day» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τον φετινό Ιούνιο και είναι το τρίτο μεταφρασμένο βιβλίο της ταλαντούχας συγγραφέως, Romy Hausmann. Γνωστή για τα προηγούμενα δύο επιτυχημένα της βιβλία –Καλό μου παιδί και Η Μάρτα κοιμάται– ήρθε να ταράξει τα νερά της λογοτεχνίας και να προσφέρει δράση, αγωνία και πόνο. Ένα κορυφαίο και διαφορετικό θρίλερ, που θα επιφέρει μια διαφορετική λύτρωση από την συνηθισμένη.
Λίγα λόγια για το βιβλίο «Perfect day»

H Aνν είναι ένας πολύπλοκος χαρακτήρας που μας αποκαλύπτεται σιγά σιγά. Η πρόσφατη φυλάκιση του πατέρα της την έχει συγκλονίσει και ψάχνει να βρει την αλήθεια, μια αλήθεια που εκείνη πιστεύει και επιδιώκει να την κάνει πραγματική. Ο πατέρας της κατηγορείται για των φόνο 10 μικρών κοριτσιών, τα οποία τα απήγαγε και τους έκοβε την αρτηρία στο χέρι, αφήνοντας πίσω του κορδέλες ώστε οι οικογένειες να ανακαλύψουν τα άψυχα κουφάρια των παιδιών τους.

Η Ανν γνωρίζοντας την σπουδαία πλευρά εκείνου του άντρα, του στοργικού πατέρα της, μπλέκει σε ένα παιχνίδι αποκάλυψης και αναζήτησης για να τον δικαιώσει ενώ εκείνος μέσα από την φυλακή αρνείται να μιλήσει. Εκείνη θεωρεί ότι είναι φυσικό, εξαιτίας του σοκ που υπέστη. Με σύμμαχο έναν δημοσιογράφο και καλό άγγελο, τον νονό και δικηγόρο του πατέρα της, φτάνει στην άκρη του νήματος. Αποκαλύψεις που θα τη συνταράξουν και θα μεταμορφώσουν τη ζωή της, ξεκαθαρίζοντας το μαύρο σύννεφο που πλανάται και βοηθώντας την να δει καθαρά την αλήθεια που κρυβόταν τόσα χρόνια, πίσω στα ανέμελα παιδιά της χρόνια.

Η συγγραφέας θα σας συνεπάρει με την ροή και την τοποθέτηση των εξελίξεων, τη συγγραφική της δεινότητα και την ικανότητα να παρουσιάζει τους χαρακτήρες πολυεπίπεδα.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίο «Perfect day»


Κορίτσια από έξι έως δέκα ετών εξαφανίζονται τα τελευταία χρόνια. Δέκα κορίτσια σε δεκατέσσερα χρόνια. Κόκκινες κορδέλες, δεμένες φιόγκο, δείχνουν στην αστυνομία τον δρόμο προς τα πτώματά τους. Επί δεκατέσσερα χρόνια, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο για τον δράστη. Ένα βράδυ, ο διεθνούς φήμης καθηγητής φιλοσοφίας και ανθρωπολόγος Βάλτερ Λέσνιακ συλλαμβάνεται μπροστά στα μάτια της κόρης του, Ανν, ως ύποπτος για τις δολοφονίες. Αντικείμενο της επιστημονικής του μελέτης: το Κακό στον άνθρωπο. Η κατηγορία: οι δολοφονίες δέκα μικρών κοριτσιών. Η Ανν είναι βέβαιη πως έχει γίνει κάποιο λάθος. Και θα το αποδείξει. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής…

Την ίδια στιγμή, η Νάταλι έχει νοικιάσει ένα σπιτάκι σε ένα μικρό χωριό στον Βαυαρικό Δρυμό. Έχει πάει εκεί μαζί με την κόρη της για να ξεφύγουν από τον βίαιο σύζυγό της και δεν έχει πολλές επαφές με τον ντόπιο πληθυσμό. Ως τη στιγμή που θα χαθεί ένα κορίτσι από το χωριό. Και αμέσως μετά, κόκκινες κορδέλες θα βρεθούν δεμένες φιόγκο στο δάσος…
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα, Romy Hausmann

Η Romy Hausmann (Ρόμι Χάουσμαν, 1981) γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία και σε ηλικία είκοσι τεσσάρων ετών έγινε αρχισυντάκτρια σε εταιρεία παραγωγής στο Μόναχο. Διατηρεί το blog Mymonk στο οποίο εξιστορεί τις προσωπικές της εμπειρίες με στόχο να εμφυσήσει την αισιοδοξία στους αναγνώστες της. Από τη γέννηση του γιου της εργάζεται στον χώρο της τηλεόρασης ως freelancer. Ζει με την οικογένειά της σε ένα απομονωμένο σπίτι στα δάση κοντά στη Στουτγάρδη. Το πρώτο της ψυχολογικό θρίλερ Καλό μου παιδί απέσπασε το βραβείο Crime Cologne 2019, ενώ ετοιμάζεται και η τηλεοπτική του διασκευή που αναμένεται να προβληθεί ως σειρά από το Netflix το φθινόπωρο του 2023.



Δημοσίευση σχολίου