BREAKING NEWS

Η πλατφόρμα X έχασε παραπάνω από τη μισή της αξία, από όταν ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter

 




Σοβαρές απώλειες παρουσιάζει το X (πρώην Twitter) από τη στιγμή που ο Έλον Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα με το διάσημο μπλε πουλί, καθώς η αξία της έπεσε στο μισό, δηλαδή κοστίζει λιγότερο από όσα πλήρωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2022 πλήρωσε 44 δισεκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το Twitter και μετά τις σαρωτικές αλλαγές που έκανε, η αξία υπολογίζεται στα 19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes αναφέρει ότι πρόκειται για πτώση 55% έναντι της αρχικής αξίας της πλατφόρμας, γεγονός που φέρεται να μην δυσαρεστεί τον Μασκ, ο οποίος είχε δηλώσει πως αγόρασε πολύ ακριβά το Twitter, θεωρώντας ότι έπρεπε να δώσει τα μισά.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ της πλατφόρμας X έρχεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για την επιχείρηση, καθώς οι προσωπικές αλλαγές του δισεκατομμυριούχου μειώνουν τόσο τα έσοδα, όσο και τους χρήστες. Από τότε που αγόρασε την πλατφόρμα ο Μασκ άλλαξε το όνομα σε X και κατάργησε το σήμα με το διάσημο μπλε πουλί, χαλάρωσε τους κανόνες εποπτείας περιεχομένου, ξεκίνησε να χρεώνει τους χρήστες για να λάβουν επαλήθευση και περιόρισε τον αριθμό αναρτήσεων και μηνυμάτων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η αξία του Χ, αλλά και τα έσοδα από διαφημίσεις σε ποσοστό κατά 60%.

Σημειώνεται, ότι ο Έλον Μασκ υπεραμύνεται τις επιλογές του και κατηγορεί άλλους για την πτώση του πρώην Twitter. «Στους υπαίτιους της πτώσης» περιλαμβάνονται συνήθως όσοι διαφωνούν με τις επιλογές του, ενώ ξεχωρίζει η εβραϊκή ΜΚΟ Anti-Defamation League (Λίγκα κατά της Δυσφήμισης) στην οποία είχε κάνει ιδιαίτερη αναφορά.

«Μετά την εξαγορά η ADL προσπαθεί να σκοτώσει αυτή την πλατφόρμα κατηγορώντας την και εμένα ψευδώς για αντισημιτισμό. Αν συνεχιστεί αυτό δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καταθέσουμε αγωγή δυσφήμισης κατά – τι ειρωνεία – της ADL», είχε γράψει σε ανάρτηση στο Χ.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η ADL δεν έχει διαδραματίσει κανένα ρόλο στην πτώση του Χ, όπως και άλλα άτομα που κατηγορεί ο Μασκ, ενώ επιρρίπτουν τις ευθύνες στον ίδιο, αναφέροντας πως έχει δημιουργήσει «ένα ασταθές περιβάλλον για τους επενδυτές που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή».

(newsbeast.gr)

Δημοσίευση σχολίου